Σαντορίνη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΈνα από τα πιο μυστηριώδη και μαγευτικά νησιά στον πλανήτη

Θα σε συναρπάσει Επισκεφθείτε την. Κάθε σπιθαμή της αξίζει τον κόπο.

Από τη δεκαετία του 1980 μέχρι σήμερα το νησί έχουν επιλέξει για να παντρευτούν, ή για να περάσουν τον μήνα του μέλιτος, χιλιάδες ζευγάρια από όλη την υφήλιο. Υπολογίζεται ότι κάθε χρόνο οι τελετές ξεπερνούν τις 500. Οι Ορθόδοξοι γάμοι τελούνται συνήθως στις εκκλησίες με θέα στην Καλντέρα όπως η Μητρόπολη των Φηρών, ο Άγιος Μηνάς, η εκκλησία της Ανάστασης στο Ημεροβίγλι, ο Άγιος Γεώργιος και η Παναγία Πλατσανή της Οίας. Οι Καθολικοί επιλέγουν τον Καθεδρικό ναό των Φηρών.

Η Καλντέρα και ολόκληρο το σύπλεγμα των νησιών της Σαντορίνης, έχουν χαρακτηριστεί ως ιδιαίτερου φυσικού κάλλους.

Η Θήρα, η Θηρασιά και το Ασπρονήσι, είναι υπολείμματα του προϊστορικού στρογγυλού νησιού. Περιβάλλουν μια βαθιά λεβητοειδή θαλασσινή λεκάνη, στο κέντρο της οποίας αναδύθηκαν η Παλιά και η Νέα Καμένη. Αυτή η λεκάνη είναι που ονομάζεται Καλδέρα ή Καλντέρα, σύμφωνα με τη διεθνή γεωλογική ορολογία. Εχει διαστάσεις 8Χ5 χλμ. και βάθος που φτάνει τα 370 μ.

Η Χαμένη ΑτλαντίδαΜύθος ή πραγματικότητα σε γοητεύει

Η περίφημη αναφορά της αρχαίας Ατλαντίδας, η οποία καταβυθίστηκε πριν περίπου 9.500 χρόνια, στα έργα του Πλάτωνα «Τίμαιος» και «Κριτίας», έχει γίνει έναυσμα για την διεξαγωγή εκτεταμένης έρευνας σε όλο τον κόσμο, αλλά και τη διατύπωση πάμπολλων θεωριών για τον γεωγραφικό χώρο της μυθικής αυτοκρατορίας.


Καρτεράδος (προς Έξω Γιαλό) όπου βρίσκονται οι εγκαταστάσεις μας

O Καρτεράδος απέχει μόλις 2 χλμ. από τα Φηρά, προς τα νότια. Ανήκει στον τύπο των υπόσκαφων οικισμών και αναφέρεται στις πηγές από τα μέσα του 17ου αιώνα. Συνεχίζοντας τον ασφαλτόδρομο μετά τον Καρτεράδο θα βρεθείτε στην παραλία του Καρτεράδου (Εξω Γιαλού) και στη συνέχεια στο Μονόλιθο.


Πρόσβαση